En toen bleef het stil…

Wat als je niets meer hoort na het sturen van de offerte waar je tijd en aandacht aan besteedt hebt?

Ik maak zo’n 15 offertes per jaar, waarvan de meesten ook een opdracht worden. Superfijn! Vroeger gebeurde het weleens dat ik niets meer hoorde na het sturen van mijn aanbod. Maar als ik dan een bericht stuurde, of ze nog vragen hadden n.a.v. mijn aanbod, had dat nog nog wel eens effect.

Ik ontdekte dit weekend dat ik in april een offerte heb gestuurd naar een potentiële opdrachtgever waar ik nooit meer iets van gehoord heb (op een bevestiging van ontvangst na). Ik had er nog twee mails achteraan gestuurd, maar het bleef stil aan de andere kant. Het was inmiddels een beetje uit mijn gedachten geraakt tot ik in mijn WhatsApp-geschiedenis een oud bericht van hem tegenkwam en ik me alsnog geroepen voelde om te laten weten dat ik dat vervelend vindt.

“Ik kom dit bericht tegen in mijn WhatsApp en realiseer me dat ik hier nooit meer een reactie gehad heb op mijn aanbod. Beetje jammer wel, want ik heb hier tijd en aandacht ingestoken. Dat wil ik je toch even laten weten. Groeten Adrie”

En warempel ontving ik vandaag een reactie met excuses en een uitleg hoe dit zo gekomen was. Een opdracht zal het niet meer worden wat mij betreft, maar toch prettig om nog even contact te hebben zodat ik weet hoe het ervoor staat. Nu kan ik het ook loslaten.

Ghosting

In de datingsfeer noemt men dit gedrag “ghosting”. Ben jij weleens geghost door een potentiële opdrachtgever? En ja, je kunt natuurlijk zo’n klant ook nabellen, maar ik ben niet zo’n beller :).

Afbeelding van Rosy / Bad Homburg / Germany via Pixabay