’t Is een kwestie van geduld…

Back-ups en Updates

Voor z0’n 80 opdrachtgevers verzorg ik inmiddels het onderhoud van hun website. Dat betekent dat ik op regelmatige basis back-ups maak en updates uitvoer van plug-ins, thema’s of van WordPress zelf. Daarnaast houdt een beveiligingsplug-in scherp in de gaten of er zaken zijn die aandacht vragen zoals plug-ins die niet meer onderhouden worden of andere kritieke zaken.

Onderhoudsabonnement

Met dit onderhoudsabonnement heeft de opdrachtgever geen omkijken naar de website. De website blijft zo veilig mogelijk voor hackers en andere narigheid. Ik heb daarvoor mijn eigen methode ingericht met behulp van diverse plug-ins. Dat ging goed, maar was niet optimaal.

WP Time Capsule

Onlangs ben ik overgestapt op een speciaal pakket voor onderhoud en beheer van WordPress-websites, WP Time Capsule. Hiermee worden back-ups gemaakt en daarnaast kunnen updates automatisch uitgevoerd worden. Na iedere update van een onderdeel maakt deze een back-up van de aangepaste bestanden na deze update. Hierdoor wordt het eenvoudiger om terug te gaan naar een eerdere versie mochten er problemen ontstaan. Ook beschik ik over een dashboard waarin ik een overzicht heb van de stand van zaken van alle sites die ik onder mijn beheer heb.

Even geduld a.u.b.

Voor nu even een grote investering, maar hiermee krijg ik wel meer overzicht qua beheer. Het kost nu alleen tijd om alle sites hierin op te nemen omdat de eerste volledige back-up de nodige tijd in beslag neemt. Zo’n 2 per dag kan ik tegelijk overzetten. Dus nu lopen beide methodes nog even naast elkaar tot alle sites overgezet zijn in het nieuwe systeem. Ik kan niet wachten!

Stand van zaken – 16-9-2024

16 sites klaar

2 onderweg

62 te gaan

Behoefte aan onderhoud?

Zie jij er tegenop om zelf updates te doen of ben je bang dat er iets mis gaat als je dat doet? Heb jij behoefte aan iemand die voor jou je WordPress-site onderhoudt? Neem dan contact op.

Afbeelding van azeret33 via Pixabay