Checklist oplevering website

In de loop der tijd heb ik mijn werkwijze steeds meer gestructureerd. Dat blijkt uit de manier waarop ik offertes maak, de pakketten waarmee ik WordPress-sites bouw, maar ook het hele werkproces van ontwerpen, bouwen en onderhouden van websites tot en met de boekhouding.

Om niets te vergeten heb ik voor de oplevering van sites inmiddels een uitgebreide checklist van punten waar ik actie op moet ondernemen voordat ik een site live kan plaatsen. De lijst bevat inmiddels zo’n 30 punten. Als die punten afgevinkt zijn is aan alles gedacht en krijgt de nieuwe site een goede start.

Oplevering woning

Wat dat betreft lijkt het opleveren van een site en van een nieuwbouwwoning op elkaar. Ook daarbij worden allerlei punten gecheckt. Ik leverde afgelopen week een nieuwe site op voor Ton Böhmer van Uw Woonhuisadviseur uit Bodegraven. Ton begeleidt particulieren bij de verduurzaming van de woning, verbouwingen en de oplevering van nieuwe woningen. Vanuit zijn vakkennis is hij intermediair tussen de professionele partijen en de particuliere woningeigenaar. Zijn oog voor detail was duidelijk merkbaar in het webbouwproces. Met een nieuwe huisstijl, professionele teksten en een website gericht op de doelgroep kan hij op volle kracht vooruit.