Visitekaartjes uit de tijd?

Vroeger had ik zo’n dikke map waarin ik alle visitekaartjes bewaarde die ik tijdens netwerkbijeenkomsten ontving. Tijdens een grote opruimactie belande deze verzameling pardoes bij het oud papier. Toen ik een nieuwe huisstijl liet maken, heb ik heel lang getwijfeld of ik ook visitekaartjes zou laten ontwerpen. Zijn visitekaartjes nog wel van deze tijd, vroeg ik me af. Nu was er tijdens de Coronaperiode sowieso weinig te netwerken dus waren visitekaartjes ook niet nodig. Ook ben ik zeker niet degene die direct met een visitekaartje staat te zwaaien.

Visitekaartjes geven

Maar nu ik weer regelmatig netwerkbijeenkomsten bezoek en nieuwe mensen leer kennen, is het toch wat kaal om geen visitekaartje te kunnen geven. Daarom toch maar opdracht gegeven aan Matthja om voor mij visitekaartjes te ontwerpen. Ik heb maar al te vaak kaartjes gekregen, waarbij ik me later geen gezicht kon herinneren. Op de achterzijde heb ik mijn profielfoto laten zetten. Best handig toch als je weet welk gezicht bij een naam hoort?

De kaartjes waren afgelopen week klaar en dat was een goede reden om naar Bodegraven te fietsen. Als beloning in restaurant De Munt een kopje koffie met wat erbij besteld, kreeg ik me daar toch een heerlijk bordje vol lekkers. Zo werd het in ontvangst nemen van de kaartjes zelfs een feestelijk moment.

Visitekaartjes ontvangen

Als ik een visitekaartje ontvang is mijn eerste actie om deze persoon op LinkedIn op te zoeken en met een persoonlijk bericht uit te nodigen om te verbinden. Het voordeel daarvan is dat je daarna van elkaar updates en dergelijke voorbij ziet komen waardoor je elkaar beter leert kennen.
En daarna… Ja, dan gaat dat kaartje wellicht toch in de prullenbak, maar dan is de eerste indruk al gemaakt en de relatie gelegd.

Ik ben benieuwd…

Met deze 250 visitekaartjes ik voorlopig vooruit. Ik ben benieuwd aan wie ik het eerste kaartje ga overhandigen, aan jou misschien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *