Oost… west… thuis werkt het best

Vanaf de start van mijn bedrijf (20 jaar geleden) werkte ik vanuit mijn eigen huis. In mijn jaren ’30 huis benut ik de ‘kamer en suite’ als werkplek. Klein, maar groot genoeg voor mijn webdesignwerk. Ik heb immers genoeg aan een computer en beeldscherm.

Flexwerkplekken

Na bijna 10 jaar thuiswerken bedacht ik dat het leuk zou zijn om flexwerkplekken te organiseren. Daar zou ik dan mensen bij elkaar brengen die met elkaar een werkplek delen en daarmee ook een creatieve kruisbestuiving zouden hebben. Op dat moment waren flexwerklocaties hot zoals Seats2Meet en Good Place to Work. Daar werd dit al gerealiseerd voor met name zzp’ers. Ik heb onderzoek gedaan of daar interesse voor zou kunnen zijn in Alphen aan den Rijn en een bedrijfsplan geschreven.

Zin In Ondernemen

Met ‘Zin In Ondernemen’ trok ik uiteindelijk in het Alphen Business Center (ABC) als eerste huurder van een kantoortje met optie om mijn concept uit te rollen. Vier jaar lang heb ik mij ingezet, daarbij bood ik flexwerkplekken aan, verhuurde vergaderruimtes en organiseerde veel activiteiten voor zzp’ers en ondernemers zoals; Open Coffee Alphen, WordPress-workshops, Social Media Café, Coach Café etc.

Maar het bleek lastig om genoeg aanloop te krijgen voor de flexwerkplekken om echt een creatieve broedplaats te vormen. Uiteindelijk waren er wel een aantal vaste gebruikers, maar die wilden het liefst ook in alle rust werken. Kortom echt ‘werken’ deed het niet.

Lekker thuiswerken

Ondertussen had ik gewoon mijn eigen kantoortje in het ABC voor mijn webdesignwerk en dat vond ik heerlijk. Ik organiseerde wel die flexwerkplekken maar had zelf helemaal niet de behoefte om daar gebruik van te maken.

Toen ik stopte met Zin In Ondernemen (in 2015) ben ik dus met veel plezier weer vanuit mijn eigen huis gaan werken en dat bevalt me nog steeds. Zeker sinds ik mijn kantoor helemaal opgeknapt heb.

Maar ik heb nooit spijt gehad dat ik geprobeerd heb om dit project van de grond te krijgen. Het heeft me een netwerk opgeleverd waar ik nog steeds profijt van heb, ook al is het alweer een tijd geleden dat ik ermee gestopt ben.