Een betaalbaar alternatief voor Photoshop

Onlangs bleek dat ik op zoek moest naar een alternatief voor Photoshop. Ik had voor Zin In Webdesign al jaren een pakket van Adobe in gebruik, (Adobe Creative Suite 3 Web Premium (uit 2010?)), dat ik ooit voor een flink bedrag aanschafte. In dat pakket, onder andere, het bekende fotobewerkingsprogramma Photoshop. Geen reden om te upgraden naar een nieuwere versie, want ik kon ermee wat ik nodig had voor mijn webdesignwerk. Onlangs bleek ik de programma’s in het pakket niet meer te kunnen opstarten. Het pakket opnieuw installeren lukte ook niet meer. Wat te doen? Ga ik noodgedwongen toch een abonnement afsluiten via Adobe, waarvoor ik dan maandelijks ga betalen (en dat loopt op). Of ga ik met veel moeite de oude programma’s weer tot leven wekken? Geen van beide opties trok me aan.

Een hele goede reden dus om op zoek te gaan naar een betaalbaar alternatief voor Photoshop. Ik kwam na wat onderzoek uit bij het programma Affinity Photo. Met een aanschafprijs € 54,99 wel de moeite van het proberen waard.

Even wennen maar heel veel mogelijkheden

Het is even wennen als je gewend bent aan Photoshop, maar al vrij snel heb ik mijn weg kunnen vinden. Het werkt behoorlijk intuïtief. De bestanden die je maakt krijgen de extensie .afphoto, maar zijn te exporteren naar heel veel verschillende bestandsformaten inclusief PSD. Bestaande PSD-bestanden kun je ook laden in het programma.

Voor ontwerpers, webdesigners en fotografen

Het is een programma dat geschikt is voor mensen die professioneel beeldbewerken zoals ontwerpers, webdesigners en fotografen. Voor de huis-tuin-en-keuken-gebruiker is het, net als Photoshop, een wat al te volle gereedschapskist, maar ook voor hen kan het interessant zijn zich erin te verdiepen. Door trial en error leer je in dit programma al heel veel. Een aanrader dus. Tevens staat de ontwikkeling niet stil en zijn er regelmatig updates beschikbaar. Nieuwsgierig of het ook iets voor jou is? Ga naar website Affinity>> P.s. Ik heb geen aandelen, maar deel dit graag 🙂